LanguageOne, wereldwijd thuis in het Nederlands!

LanguageOne is al 40 jaar een autoriteit op het gebied van kwalitatief, eigentijds moedertaal- en cultuuronderwijs. Een team van ruim 50 deskundige en ervaren leerkrachten biedt ruim 1000 leerlingen tussen de 2,5 en 18 jaar een thuis op één van de tien schoollocaties in Europa, het Midden- en Verre Oosten of Australië.

Het is onze passie om jongeren kennis bij te brengen, cultureel houvast te bieden, hun talenten te ontwikkelen en zelfvertrouwen te geven. Zo voorzien wij hen van een stevige basis voor toekomstig succes. Binnen een veilig pedagogisch klimaat moedigt LanguageOne leerlingen aan hun talenten te ontplooien en nieuwsgierigheid te prikkelen, zodat zij -waar ook ter wereld- hun plek vinden.

Klassikaal, online of een combinatie? Alles is mogelijk!

Naast de tien schoollocaties biedt LanguageOne wereldwijd Nederlands onderwijs op afstand aan.

De waarden van LanguageOne

Verbinding

Kwaliteit

Toekomstgericht

Plezier

Flexibiliteit

Verbinding

Kwaliteit

Toekomstgericht

Plezier

Flexibiliteit

Waarom moedertaalonderwijs?

Helpt een kind de eigen cultuur en afkomst te erkennen en te waarderen, wat bijdraagt aan een positief zelfbeeldEen goede beheersing van de moedertaal is een belangrijke variabele voor schoolsuccesOnderwijs in de moedertaal vergemakkelijkt het leren van andere talenMeertaligen hebben een voorsprong op de arbeidsmarktSoepele terugkeer naar het onderwijs in het land van herkomstDraagt bij aan een nauwere band met familie en vrienden in het thuisland

Programma aanbod

Op iedere locatie bieden we Nederlandse lessen aan. Bij LanguageOne staan de leerling, de taalontwikkeling en betekenisvol leren binnen een positief pedagogisch klimaat centraal. In de lessen komen betekenisvolle taal- en cultuurtaken aan de orde, die passen in de belevingswereld van kinderen en jongeren. Wij dagen onze leerlingen uit; fouten maken mag en successen worden gevierd! Bekijk het aanbod per locatie voor meer informatie.

IVIO onderwijs

LanguageOne is aangesloten bij de IVIO-onderwijsgroep, wat staat voor ‘Instituut voor individueel onderwijs’. Onderwijs op maat en individueel leertraject staan hierbij centraal. Wilt uw kind aanvullende schoolprogramma’s volgen, zoals rekenen, geschiedenis of aardrijkskunde? Dit is ook mogelijk via één van de aangesloten IVIO-onderwijsorganisaties!

Volg LanguageOne op: